Субота
20.04.2024
16:04
Категорії розділу
Новини садок [6]
Новини садок
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
  • Український центрОцінювання
  • Освітній портал
  • Міністерство освіти
  • Волинський інститут післядипломної освіти
  • Управління освіти
  • Відділ освіти
  • Львівський регіональний центр
  • Волинська обласна державна адміністрація
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    НВК с. Самари-Оріхові
    Головна » 2019 » Травень » 15 » День ЦЗ в школі
    13:13
    День ЦЗ в школі

    До дня ЦЗ  готувалися заздалегідь: розробили план підготовки та проведення, підібрали відеоролики, презентації, фільми, матеріали вікторин.

    Згідно плану на загальношкільній  лінійці відповідальний з питань НС Приймачук Л.І. оголосила план проведення дня ЦЗ, провела  інструктажі з БЖД, нагадала структуру ЦЗ в навчальному закладі  та дала  вказівки щодо подальших дій.

    До проведення дня ЦЗ були залучені дошкільнята, яких вихователі Штик М.О. та Трофимук Ю.О.  вчили правилам поведінки з електроприладами.

    На відкритому занятті з ЦЗ «Надзвичайні ситуації»

    учні 1-4 ознайомилися з  правилами  поведінки в разі НС під час враження електричним струмом,  під час ураганів, повеней, на закріплення переглянули мультфільм «Школа тітоньки Сови» та проаналізували правила поведінки  з електроприладами вдома (вчитель Шинкарук Н.С.).

    Учні 5-7 класів під керівництвом Оніщука М.В.  на відкритому заході «Увага! Надзвичайна ситуація» повторили правила поведінки в різних ситуаціях, зокрема,  під час грози на природі і вдома, моделюючи різні ситуації.  Учні 10-11 класу під керівництвом  вчителя захисту Вітчизни Приймачук Т.Л. створили пункт первинної  домедичної допомоги, де провели об’єктові тренування. Тут всі учні мали можливість навчитися накладати пов’язки, джгути, спиняти кровотечу; отримали корисні поради від старшокласників, як правильно користуватися індивідуальними засобами захисту (респіраторами, ватно-марлевими пов’язками, протигазами).

    О 12.00 учні та персонал школи здійснили евакуацію в укриття (підвальне приміщення на території дитячого садка), де повторили правила  поведінки під час НС. Новинкою проведення евакуації стало створення нестандартної ситуації, коли під час сигналу оповіщення двері 9, 10 класів виявилися закритими. Учні та вчителі продемонстрували  вміння діяти в нетиповій ситуації та здійснили евакуацію через вікна.  Дев’ятикласники під керівництвом Октисюк Т.І. справилися на високому рівні, десятикласники допустили грубі помилки, які були проаналізовані та виправлені.

    В шкільній бібліотеці учні школи мали змогу переглянути виставку наукової та художньої літератури повчального характеру з питань безпеки життєдіяльності «Вчимося поведінки в надзвичайних ситуаціях»  (бібліотекар Магдисюк Л.С.), а  вчителі-предметники на уроках за розкладом використовували тексти, завдання, елементи національно-патріотичного виховання, розв’язували ситуації під час НС, що дозволило повноцінно і безперервно вчити учнів поведінки під час НС, виховувати справжніх  патріотів своєї держави.

    Заслуговує на увагу практичне відпрацювання навиків у надзвичайній ситуації під час організації та проведення квесту «Школа безпеки», де учні 8-11 класів шукали на території навчального закладу своїх поранених командирів, виконуючи завдання на шести пунктах та надаючи їм першу домедичну допомогу(керівник квесту – Октисюк М.М.). Перемогла команда «Соколи».

    На завершення класні керівники, класоводи провели вікторини з учнями 2-11 класів, де перевірили набуті знання учнів з питань ЦЗ.

    Відповідальний  з питань НС Приймачук Л.І.  на урочистому закритті дня ЦЗ підвела підсумки та оголосила подяку учням, вчителям, які були активними під час організації та  проведення дня ЦЗ.

    Переглядів: 225 | Додав: Директор | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar