Неділя
28.04.2024
21:39
Категорії розділу
Новини садок [6]
Новини садок
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту
  • Український центрОцінювання
  • Освітній портал
  • Міністерство освіти
  • Волинський інститут післядипломної освіти
  • Управління освіти
  • Відділ освіти
  • Львівський регіональний центр
  • Волинська обласна державна адміністрація
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    НВК с. Самари-Оріхові
    Головна » 2019 » Листопад » 7 » Семінар суспільно-природничого циклу.
    12:47
    Семінар суспільно-природничого циклу.

    30 жовтня в навчально –виховному комплексі «загальноосвітня школа І – ІІІ ступеня» с. Самари – Оріхові відбувся семінар з виховної роботи екологічного спрямування.

        Семінар розпочав роботу з обговорення питання «Актуальність екологічної освіти і культури в умовах виникнення глобальних проблем людства».              Заступник директора з навчально – виховної роботи Л.І. Приймачук виступила з доповіддю на тему «Сучасні екологічні проблеми у світі та Україні». Заступник директора з виховної роботи закладу Л.В. Шинкарук  розкрила тему «Регіональний рівень екологічних проблем та напрямки їх вирішення». Доповіді супроводжувалися відео презентаціями та підтверджуючими відеоматеріалами.

          Бібліотекар навчально –виховного  комплексу «загальноосвітня школа І – ІІІ ступеня» с. Самари – Оріхові Л.С. Магдисюк  та бібліотекар навчально – виховного комплексу І – ІІ ступеня – дитячий садок» с. Язавні М.М.Петручик  розкрили питання «Актуальні проблеми екологічного інформування населення у роботі бібліотек». Учасники семінару оформили символічне  дерево побажань природі.

       Заступники з виховної роботи закладів освіти Самарівської ОТГ поділилися досвідом роботи щодо екологічного виховання учнівської молоді та обговорили питання «Шляхи і засоби формування екологічної свідомості учасників освітнього процесу».

        Вчитель трудового навчання М.М.Шинкарук розповіла про використання старих матеріалів у побуті та запропонувала учасникам семінару майстер – клас «Друге життя побутових речей», під час якого було виготовлено пластикові годівнички для птахів. Під час акції «Нагодуй птаха» учні  школи розвісили ці годівнички у шкільному саду.

          По закінченню семінару   було проведено захід (літературно – екологічний круїз) «Нас об’єднала одна природа», який підготувала педагог – організатор,  Тарасюк С. В. з учнями школи.  Діти привернули увагу присутніх до сучасних проблем екології,   бережливого  ставлення до природи, усвідомлення необхідності раціонального господарювання. Звучали  вірші, заклики про охорону  природи, пісні, танцювальні композиції. Діти пригощали присутніх гостей дарами осені та запашним короваєм. По закінченню заходу  присутнім вручили пам’ятки дбайливої людини про правила екологічної моралі та правила поведінки в природі. Діти намалювали плакат  «Наша квітуча Україна»,  якою вони хочуть бачити її  в майбутньому. Ведучі свята Катерина Шинкарук та Оксана Шинкарук подякували всім учасникам семінару за активну участь.  

     

     

    Переглядів: 258 | Додав: Директор | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar