Вівторок
14.05.2024
18:05
Категорії розділу
Новини садок [6]
Новини садок
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту
  • Український центрОцінювання
  • Освітній портал
  • Міністерство освіти
  • Волинський інститут післядипломної освіти
  • Управління освіти
  • Відділ освіти
  • Львівський регіональний центр
  • Волинська обласна державна адміністрація
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    НВК с. Самари-Оріхові
    Головна » 2018 » Листопад » 12 » "Шкільна бібліотека - центр творчого розвитку дитини".
    12:14
    "Шкільна бібліотека - центр творчого розвитку дитини".

    З 1 жовтня розпочався місячник шкільних бібліотек , який  проходив під гаслом "Шкільна бібліотека - центр творчого розвитку дитини". В цьому році місячник присвячений 100-річчю від дня народження видатного українського педагога-гуманіста XX століття, вченого зі світовим ім'ям, Героя Соціалістичної Праці, члена-кореспондента АПН СРСР, кандидата педагогічних наук, директора школи, публіциста, дитячого письменника

    Василя Олександровича Сухомлинського

    (1918–1970).

    Місячник розпочався вчительською конференцією «Крок на століття вперед»

    Бути справжньою людиною – це означає віддавати сили своєї душі в ім'я того, щоб люди навколо тебе були красивішими, духовно багатшими, щоб у кожної людини, з якою ти зустрічаєшся в житті, залишилося щось хороше від тебе, від твоєї душі»… Це вогненні слова, що пронеслися крізь століття, які заповів нам великий педагог В.О. Сухомлинський.

    28 вересня у нашому закладі відбулася конференція «Василь Олександрович Сухомлинський: крок на століття вперед» . Заступник директора з навчально-виховної роботи Приймачук Л.І. проаналізувала шедевр «Сто порад учителю», цікаво і доступно порівняла сучасні підходи до освітнього процесу, Концепцію нової української школи у поєднанні з порадами великого педагога.

    Бібліотекар школи Магдисюк Л.С. представила презентацію про життєвий і творчий шлях Василя Олександровича, познайомила педагогів з енциклопедією сімейного виховання «Батьківська педагогіка». «Умійте творити велике, безцінне, духовне багатство подружнього життя – взаємну любов – красиву і благородну, чесну і відважну. Це сонце, що гріє і світить дітям». Аналізуючи слова вчителя, психолога і письменника, Лариса Сергіївна провела інтерактивну вправу «Коло думок». Колегам було запропоновано закінчити речення «Я добрий батько(мати), бо…», яке вони записали на кольорових долоньках.

    На завершення конференції виступила практичний психолог Тарасюк Т.В., яка вміло проаналізувала ефективність спілкування педагогів з батьками, спираючись на поради В.О.Сухомлинського.

     

     

    ЇЇ ВЕЛИЧНІСТЬ КНИГА!..

    НІЩО ЗА СВОЄЮ СИЛОЮ НЕ МОЖЕ ЗРІВНЯТИСЯ З НЕЮ. В НІЙ ЗІБРАНА МУДРІСТЬ УСЬОГО ЛЮДСТВА,

    ЩО ПЕРЕДАЄТЬСЯ ВІД ПОКОЛІННЯ ДО ПОКОЛІННЯ.

    З ДИТЯЧИХ РОКІВ КНИЖКА ДОПОМАГАЄ НАМ ПІЗНАТИ СЕБЕ І ЗРОЗУМІТИ СВІТ ЩО НАС ОТОЧУЄ.

    НАВІТЬ В ЕРУ КОМП’ЮТЕРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ВОНА НЕ ПЕРЕСТАЄ БУТИ АКТУАЛЬНОЮ.

    Людина, для якої книжка уже в дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчує себе обділеною, збіднілою, спустошеною»

    В.Сухомлинський

    «Розбуди сплячу книгу на своїй полиці».

    Під таким гаслом пройшов бібліотечний урок у 3 класі.

    Діти пригадали свої домашні книжкові полиці проаналізували, чи є на них сплячі книжки.

    «Ви живете серед людей. Кожен ваш вчинок, кожне ваше бажання позначаються на людях... Робіть так, щоб людям, які оточують вас, було добре», — писав відомий український педагог і письменник Василь Олександрович Сухомлинський.

     

    Учні із задоволенням пройшлися стежками доброти і любові великого письменника.

    Бібліотечний урок у 5 класі приніс велику радість  присутнім.

     

    Твори Сухомлинського формують у дітей найголовніше — людяність. Вони вчать  читачів відрізняти гарні вчинки від недобрих, бути чемними, поважати старших, захищати менших.

    “Щоб нам тепліше усім стало, велике сонце засіяло…”

    Хочете мати справжніх друзів – візьміться за руки…

    Зазирніть, і ви побачите найцінніший скарб…

    Добрі справи ви робили, на подарунок заслужили…

    На уроці діти закріпили знання про те, що  зернятка добра , які  посіяли сьогодні, дадуть тільки тоді  плоди,  коли   будете за ними доглядати, тобто підживлювати їх добрими справами.

    Учні із задоволенням читають твори В.О.Сухомлинського і разом з бібліотекарем створили тематичну папку присвячену великому учителю.

    З 22.10 по 24.10 у початковій школі відбулися голосні читання творів В.О.Сухомлинського «Школа доброти». Учні 4 класу  провели ці читання на відкритому повітрі.

    А учні 5 класу інсценізували твір «Все безкоштовно»

    Діти презентували вернісаж малюнків «Намалюю казку»

    У бібліотеці працює книжкова лікарня «Подаруй книзі нове життя» Діти відвідали хворі книги і гуртом пролікували їх.

    «Шкільна бібліотека нова домівка для твоєї книги». Учні школи це знають . На своїх полицях вони відшукали «сплячі книги» і принесли їх до шкільної бібліотеки.

    Школярі приєдналися до акції зі збору макулатури . Є в планах на майбутнє за кошти зданої макулатури придбати нові книги В.О.Сухомлинського.

     

    Вустами Василя Сухомлинського

    "Будьте добрими і чуйними до людей. Допомагайте беззахисним. Не робіть людям зла. Допомагайте в біді товаришеві. Поважайте, шануйте матір і батька, вони дали вам життя, вони виховують вас, вони хочуть, щоб ви стали чесними громадянами суспільства, людиною з чистим серцем. Ясним розумом, доброю душею, золотими руками. Гуманність, чуйність до людини, готовність прийти їй на допомогу - ці елементарні риси людяності, порядності мають стати надбанням, особистим моральним багатством кожного вихованця".

    Такий висновок зробили учні, коли підводили підсумки місячника"Шкільна бібліотека - центр творчого розвитку дитини".

    Переглядів: 217 | Додав: Директор | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar